Over mij

Even iets over mijzelf. Mijn naam is Evelyn van den Heuvel. Niet geboren, wel getogen in Gemert, provincie Noord-Brabant.

Griekenland fotoVoor mijn studie aan de NHTV (Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer) verhuisde ik naar Breda, waar ik een fantastische tijd heb gehad. Ik wilde reizen, andere culturen leren kennen, avonturen beleven. Toen ik bij Oad Reizen kon beginnen als Management Trainee had ik het gevoel dat de wereld aan mijn voeten lag. De baan was geweldig, super. Ik heb inderdaad gereisd en leuke mensen ontmoet, maar mijn grootste passie lag toch bij het schrijven: mooie teksten over mooie bestemmingen, vaak zonder dat ik er was geweest.

De liefde bracht mij terug naar Brabant, waar ik jaren heb gewerkt in verschillende binnendienst functies. Zo heb ik lange tijd in de voedingsmiddelenindustrie gewerkt bij een grote zuivelproducent. Heel iets anders zou je zeggen, maar de baan was afwisselend en het dynamische karakter – “never a dull moment”  – lag mij wel. Bovendien diende zich in deze periode een ander avontuur aan, de geboorte van onze kinderen Vera en Mathijs. Definitief gedaan was het ‘freewheelen’ en de verre reizen, maar er kwam onbeschrijfelijk veel voor terug.

Na een tijdje begon het weer te kriebelen en ik ging op zoek naar een nieuwe uitdaging, naar een baan met meer ruimte voor eigen ideeën en creativiteit. Ik vond deze uitdaging bij een klein bedrijf in promotionele producten. Naast verkoop hield ik me bezig met de ‘eigen’ promotie, in de vorm van teksten voor website en reclamemateriaal. Ook heb ik hier veel geleerd over huisstijlen en grafische vormgeving.

Mijn laatste werkgever was een groothandel in mode-accessoires. Als assistent in- en verkoop diende ik uiteraard op de hoogte te zijn van de laatste modetrends. Ik volgde de toonaangevende bladen en websites op modegebied en ging – heel vervelend – ‘trendshoppen’ in Londen en Antwerpen. Naast de dagelijkse werkzaamheden rond lopende orders werd ik al snel gevraagd de teksten te verzorgen voor mailings, productpresentaties en de volledig nieuwe website. Hierdoor heb ik leren werken met foto’s en omgaan met het CMS systeem Joomla.

Ook in mijn privéleven speelt taal een belangrijke rol. Het was mijn liefde voor taal die me ertoe heeft bewogen om enkele jaren vrijwilligerswerk te doen als taalcoach voor Vluchtelingenwerk Gemert. Het was leuk om die oude grammaticaregels er weer eens bij te halen (lang leve het kofschip!), maar ook verbijsterend om te zien hoe moeilijk, en soms zelfs ronduit onlogisch, onze taal is voor buitenlanders. Maar ondanks alles een dankbare klus, waar ik ook zelf veel van heb opgestoken.

Met een journalist in huis en twee mondige kinderen (eveneens echte alfa’s) dien ik ook thuis mijn motieven met goede argumenten te onderbouwen. Oftewel op je woorden letten  want “alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden…”. Over de opvoeding van deze ‘draken’ zou ik alleen al een boek vol kunnen schrijven. Niet als deskundige op dit gebied, maar wel omdat zij een voortdurende bron zijn van inspiratie.

_204 resized

Plaats een reactie